4.kolo-TIPOS III.liga stred dospelí-MFK Nová Baňa – MFK Detva

       Ako by sa dal definovať tento majstrovský futbalový zápas : ” Strelili sme tri góly , viedli sme tri nula a nakoniec sme len zremizovali…………”  

       V nedeľu 28.8.2016 nastúpilo naše mužstvo dospelých vo svojom druhom domácom zápase jesennej časti súťaže proti súperovi – futbalistom Detvy, ktorý predviedli kvalitný futbal . Zápas v prvom polčase malo v rukách naše mužstvo domácich , ktoré v jeho priebehu aj dvakrát skórovalo a do “polčasovej” kabíny odchádzalo s vedením 2:0 . Góly za naše mužstvo strelili Babašta a z pokutového kopu Šťastný . Aj po zahájení druhého polčasu sa vydarila krásna akcia a únik po krídle, kde po prudkom prízemnom centri do päťky strieľa tretí gól Širáň . Avšak po treťom góle , ako by nastal útlm a uspokojenie , čo súper z Detvy po pár minútach trestal svojim prvým gólom . Tento gól akoby zmenil celý obraz hry, hostia zvýšili svoje nasadenie a začali vytrvale útočiť. V priebehu poslednej časti hry sa im podarilo postupne streliť ďalšie dva góly a stav stretnutia vyrovnať na konečný výsledok 3:3.  Po prvom domácom zápase, napriek dvom streleným gólom ,ktorý sme prehrali z Kalinovom 2:3 a stratili 3 body, bol to druhý domáci zápas  , v ktorom sme napriek streleným trom gólom remizovali 3:3 a stratili ďalšie dva body .      

       Vychádzajúc z uvedeného je fakt, že nášmu mužstvu asi viacej svedčí vonkajšie prostredie u jeho súperov o čom sa budeme môcť presvedčiť vo dvoch nasledujúcich kolách súťaže , keď budeme hrať vonku v Lučenci a Fiľakove. Budeme mať možnosť presvedčiť sa o tom , či to bude pravda aj naďalej.

       Pokiaľ sa týka nasledujúceho tretieho domáceho zápasu – na domácom štadióne v Novej Bani – budeme dúfať , že v tomto zápase do tretice – po prehre a remíze – bude nasledovať prvá domáca výhra nášho mužstva a zisk troch bodov .