Dorast MFK Nová Baňa v roku 2017…

dorast U19 2017
dorast U19 2017

             Už niekoľko rokov pracuje na pozícii trénera dorastu tréner Ing. Martin Poliačik. Celkom úspešne sa mu darí splácať futbalovému klubu to, čo mu dal futbal  za jeho aktívnej činnosti ako hráča, brankára v MFK Nová Baňa.  Vytvoril okolo seba partiu schopných spolupracovníkov, ktorí ho dokážu v prípade potreby aj zastúpiť. Úspešnosť účinkovania dorastu v súťaži nehodnotíme podľa počtu bodov, pozície v tabuľke, pretože kto robí dobrý futbal automaticky sa to premietne aj na jeho postavení v tabuľke súťaže.

               Mieru  úspešnosti v práci s dorastom hodnotíme tým, koľko hráčov dorastu prejde do mužstva dospelých a vydrží to v ťažkých podmienkach III. ligy dospelých. Nikoho dopredu nezatracujeme a ani neodsudzujeme. Povedal by som, že máme veľkú trpezlivosť v práci s dorastencami pri ich prechode do futbalu seniorov. Niekto ten prechod zvládne rýchlejšie a niekto pomalšie. A sú aj také prípady, že ten prechod nezvládnu vôbec. Máme však zatiaľ viac tých svetlejších prípadov.

           Do mužstva dospelých sa v poslednej dobe zaradili aj futbalisti z dorastu: Samuel Budinský (dnes si to bez neho v stredovej formácii ani nevieme  predstaviť), Tomáš Tužinský (najlepší strelec III. ligy dorastu s 27 gólmi) tiež dobre zapadol do III. ligy dospelých, potom je tu Timo Wolf, Dominik Vozár, Patrik Pacalaj, Martin Pútec a Marko Graus (odišieli za prácou do Anglicka). Ak som na niekoho zabudol, tak sa mu ospravedlňujem.

         Verím, že aj ďalší hráči dorastu sa riadne chopia šance a dostanú sa do družstva dospelých. Je ich celý rad a skúsim vymenovať aspoň niektorých: Matúš Líškay, Michal Kováč, Slávo Dobrík, Patrik Šály, Jakub Konečný, Michal Farkaš, Tóno Barborík. Niektorí to už skúsili, ako chutí futbal seniorov.

         Vekom mladších dorastencov ešte nespomínam, ale tiež sledujeme ich kroky a sú aj medzi nimi talenty, ktoré môžu dorásť do pozícii svojich starších kolegov.

             Je to skutočne radosť, ak môžete z dorastu vytiahnuť „chlapca“ a ten vám pomôže pri práci s družstvom dospelých a neskôr sa stane jeho súčasťou.  A práve preto aj touto cestou by som chcel poďakovať im a aj celému tímu činovníkov pri našom doraste.

             V spolupráci so Strednou školou obchodu a služieb by sme chceli vytvoriť triedu so športovým zameraním. Vôbec nepôjde len o futbal ale aj iné športy aj keby mali byť nesúťažné.  Všetkých do tejto triedy srdečné pozývam a hlavne tých, ktorí končia dochádzku do základných škôl.

       Pri tejto príležitosti by sme chceli poďakovať všetkým  sponzorom:  

Mesto Nová Baňa, Knauf Isulation, Cortizo, Zamkon, Unistav, K. Plast,

Kovohron, AutoPittner, OTTO MONT, MVDr. Laco, PROFISAFETY,

Lehman, Rialto a všetkým tým, ktorí poslali 2% zo svojich daní na účet

mládeže.

Dušan Šipikal

MFK Nová Baňa