Piatok 12.7. zahájená letná príprava a hneď v sobotu prvý PFZ v novom zložení tvoriaceho sa kádra pre TIPOS III.ligu ….

     Hneď po piatkovom zoznámení na prvom zraze vytvárajúceho  sa nového spoločného mužstva dospelých klubov MFK Nová Baňa a Žarnovica na štadióne v Novej Bani ,  

       v rámci tréningového plánu letnej prípravy odohralo mužstvo dospelých svoj prvý prípravný futbalový s veľmi kvalitným , budúcim súperom v rámci majstrovskej futbalovej súťaže v TIPOS III.lige stred – “futbalistami” ŠK Prameň Kováčová , ktorý je ukážkový príklad teórie potreby pre účinkovanie na tejto úrovni súťaže . Zloženie mužstva hostí jeho prevážnu časť prezentovalo aj ich oblečenie vo farbách štátnej reprezenácie Ukrajiny , doplnený tradične aj “našimi ” posilami – Tomášom Čákovským , ako aj polroka očakávaným Pattym – futbalistom Nigérie , ktorý odišiel po polročnom tréningovom pobyte u nás zrejme za lepšími finančnými podmienkami .  Takto zložený súper predviedol výborný futbal v prvej časti stretnutia , tradične a znova / šťastne streleným jediným gólom polčasu / ,  prečo? – pretože len pred niekoľkými mesiaci v IV.lige koniec jarnej časti nastúpil proti nášmu mužstvu na našom štadione , kde strelil jediný gól a zázračne vyhral 1:3 , unikátne streleným hattrickom Martina Čakloša / jeden súperovi a dva vlastné góly / .      

     Napriek tomu , že na prípravný zápas prišiel viac ako poloprofesionálny súper , s očakávaním na prvé vystúpenie mužstva , ktoré ešte nebolo úplne kompletné , naše mužstvo dokázalo vyrovnať hru ako aj v druhej časti prevyšovať herným tlakom svojho súpera a najmä Marek Pacalaj mal na nohe dva až tri vyložené góly , kde súpera ako po celý zápas “zachraňoval” ich vynikajúci brankár , ktorý však nestačil na perfektne kopnutý pokutový kop , ktorý bol za zrazenie nášho útočníka v gólovej príležitosti pred bránou , čím sa aj výsledok vyrovnal na 1:1. Nasledovala z pohľadu súpera takzv. ” kvalitná údržba výsledku a priebehu stretnutia . Záverom znovu so šťastím vyšla súperovi kombinácia a zblízka strelili ešte jeden gól . Stretnutie ukázalo novému trénerovi Marekovi Gulášovi , že zrejme bude mať čo tvoriť aj s kvalitným kádrom hráčom zo Žarnovice , ešte sa neboli všetci ukázať – ako aj dosť “zvláštnym” prístupom zo strany novobanských hráčov resp. jarných hosťovacím hráčom , kde je potreba vyjadriť česť aktuálne predstaveným chlapcom a ich aktivite a záujmu “pobiť sa ” o miesto v kádri mužstva . Takže uvidíme v ďalšom prípravnom týždni aktivitu všetkých aktuálnych hráčov v rámci letnej prípravy a pozvať preto zároveň na štadión v Novej Bani aj fanúšikov a priaznivcov nášho futbalu , pretože sa vytvára “reprezentačne” – reprezentačné mužstvo dospelých v rámci nášho okresu Žarnovica .            

    Pozývame   na ďalšiu sobotu 20.7.2019 o 10,30 hodine na ďalšie prípravné futbalové stretnutie na štadióne v Novej Bani , kde privítame futbalistov – mužstvo z Prievidze !