Piaty prípravný zápas mužstva dospelých – AKTUÁLNA INFORMÁCIA

 

  1. 2. –

    piaty zápas zimnej prípravy o 18.00 na UT Radava s KFC Kalná nad Hronom ( 3.liga západ )

 

MFK Nová Baňa – KFC Kalná nad Hronom 3:2 ( 2:2 )

Zostava :

Martin Repiský – Andrej Mishko, Simon Kruľák, Michal Cehula, Michal Boniš – Peter Hounlete, Oliver Valko, Marek Výbošťok, Dao Ismael  – Filip Škrteľ, Mohamed Silue

Na striedanie :

Lukáš Beko, Samuel Marunčiak, Samuel Černák,  Marek Matušek ( do zápasu nezasiahol )

Zo zdravotných dôvodov chýbali : Adam Arpáš, Dominik Vozár, Samuel Škvarka

 

Piaty zápas zimnej prípravy sme odohrali s veľmi kvalitným súperom, ktorý je po jesennej časti sezóny na 6. mieste v 3.lige západ.

 

Priebeh zápasu :

V úvode zápasu si súper vypracoval niekoľko polo šancí, ale náš brankár ich s prehľadom vyriešil. Postupne sa hra vyrovnala a šance sme si vypracovali aj my, len sme ich nevyužili. Po peknej akcii sa nám podarilo streliť v 30. minúte gól na 1:0 – strelec Mohamed Silue. Krátko na to po strate lopty v strede ihriska sme v 32.minúte inkasovali a stav je 1:1. Tesne pred koncom polčasu sme išli znova do vedenia, keď po peknej akcii Daa strelil svoj ďalší gól Filip Škrteľ a v 44.minúte vedieme 2:1. Radosť z vedenia trvala ešte menej, ako pri prvom vstrelenom góle a súper v 45. minúte vyrovnal po našej nepozornosti na polčasových 2:2. 

Po prvom polčase je remíza spravodlivá, kvalitnému súperovi sme sa vyrovnali a aj vďaka obom brankárom ostali niektoré šance nevyužité. 

Po prestávke sme pokračovali v nezmenenej zostave a znova obe mužstvá si vytvárali šance, ale zostali nevyužité. V 52. minúte došlo k prvému striedaniu, keď Olivera Valka vymenil Samuel Marunčiak. Krátko nato v 55.minúte striedal Filipa Škrteľa Samuel Černák, ktorý sa vzápätí dostal do svojej prvej šance, ktorú ešte nepremenil. V 65. minúte dochádza k poslednému striedaniu v našom mužstve, kedy Lukáš Beko vymenil Dao Ismaela.  Náš súper si vypracoval v 67. a 73. minúte dve veľmi dobré šance, ale náš brankár ich dobrými zákrokmi vychytal.

Hra sa vo vysokom tempe prelievala z jednej strany na druhú a aj po prestriedaní zapadli striedajúci hráči do zápasu dobre a hru sme mali pod kontrolou.

V 86. minúte sa dostal po rýchlom protiútoku do ďalšej šance Samuel Černák a tentoraz sa už presadil a strelil svoj prvý gól v príprave na 3:2.

Náš súper v závere vyvinul tlak, ale aj vďaka veľmi dobrému výkonu brankára a spoľahlivej obrannej hre  sme už nedovolili súperovi znova vyrovnať a získali sme cenné víťazstvo.

Pozitívom veľmi dobrého zápasu z oboch strán je bojovnosť a nasadenie našich mladých chlapcov.

Víťazstvo s kvalitným súperom je povzbudením do ďalšej tvrdej zimnej prípravy a aj zistenie, že pri poctivom výkone všetkých chlapcov sa dá hrať vyrovnaný zápas aj s podstatne skúsenejším súperom.

 

V pondelok 14.2. o 18.00 nás na UT v Nitre čaká ďalší zvučný súper – FC Nitra