Siedmy prípravný zápas dospelých – AKTUÁLNA INFORMÁCIA

  1. 2. – siedmy zápas zimnej prípravy o 12.00 na UT Radava s TJ Veľké Ludince ( 3.liga západ )

 

TJ Družstevník Veľké Ludince – MFK Nová Baňa 3:0 ( 1:0 )

Zostava 1. polčas :

Martin Repiský –  Simon Kruľák, Samuel Jenat, Michal Cehula – Andrej Mishko, Samuel Marunčiak, Marek Výbošťok, Oliver Valko, Michal Boniš –  Dao Ismael , Filip Škrteľ

Na striedanie :

Adam Arpáš, Lukáš Beko, Samuel Škvarka, Peter Hounlete, Mohamed Silue, Samuel Černák a hráči z FK Pohronie ZH  – Dominik Sandal a Sandy Čoralič ( požiadavka športového riaditeľa na možnosť rozohratia hráčov v našom zápase ).

 

Zo zdravotných dôvodov chýbal : Dominik Vozár 

 

Siedmy zápas zimnej prípravy sme odohrali s veľmi dobre pripraveným súperom, ktorý je po jesennej časti sezóny na 14. mieste v 3.lige západ, pre ktorého to bola generálka na jarnú časť.

 

Priebeh zápasu :

Zápas sa hral za veľmi silného vetra, s ktorým sa náš skúsený súper vyrovnal podstatne lepšie.

V priebehu prvého polčasu sa snažili obe mužstvá nájsť spôsob, ako zvládnuť nepriaznivé podmienky a preto sa hralo prakticky bez šancí na oboch stranách. Keď sa už zdalo, že polčas sa skončí bez gólov v 40. minúte sa po nešťastnom odraze lopty presadil domáci útočník a stanovil skóre na 1:0 pre nášho súpera.

Po prvom polčase by bola remíza spravodlivejšia, kvalitnému súperovi sme sa vyrovnali v bojovnosti a nasadení, dokázali sme ich eliminovať a nepúšťali sme ich do šancí.

Proti silnému vetru sme nevedeli dostať do šancí a brankára domácich sme prakticky neohrozili. 

Cez prestávku došlo k striedaniu viacerých našich hráčov, aby sa rozložilo zaťaženie náročnej zimnej prípravy na všetkých hráčov, ktorí boli k dispozícii na dnešnom zápase.

 

Zostava 2. polčas :

Adam Arpáš –  Michal Cehula, Simon Kruľák, Samuel Jenat, Sandy Čoralič  – Peter Hounlete, Marek Výbošťok, Dominik Sandal, –  Samuel Černák, Filip Škrteľ, Mohamed Silue

 

Po vystriedaní  sme mali začiatok druhého polčasu veľmi dobrý a v 51. minúte sa dostal do našej najväčšej šance v tomto zápase Samuel Černák, ktorý postupoval od polovice ihriska na brankára. Svoju šancu však nepremenil, pričom došlo k nepríjemnej zrážke s domácim brankárom .

Následne bol v 53. minúte v dobrej pozícii faulovaný pred pokutovým územím Mohamed Silue. Z trestného kopu veľmi pekne vystrelil Marek Výbošťok, ale domáci brankár ( náš bývalý brankár Daniel Benkó ) predviedol veľmi dobrý zákrok a zabránil vo vyrovnaní skóre, čo by sme si zaslúžili.

Domáci sa postupne viacej prispôsobili nepríjemnému vetru a v 62. minúte po rohovom kope využili zaváhanie obrany na strelenie druhého gólu – stav je 2:0 pre domácich.

V 65. minúte dochádza k poslednému striedaniu v našom mužstve, kedy Mareka Výbošťoka vymenil Samuel Škvarka a Filipa Škrteľa vymenil Lukáš Beko.

Domáci pokračovali v jednoduchej a rýchlej kombinácii v strede ihriska , ktorej sme nevedeli odolávať a v 83. minúte znova využili našu chybu v obrane a prehrávame 3:0, čo je aj konečný výsledok zápasu.

Dnešný zápas nám ukázal, že stále máme na čom pracovať a hlavne súper pokiaľ ide do vedenia máme problém reagovať. Na ospravedlnenie našich mladých chlapcov je treba povedať, že v takto ťažkých podmienkach bolo problémom kontrolovať loptu a rozvinúť kombinačnú hru, ktorou sme sa vedeli strelecky presadiť v predošlých zápasoch.

Týmto zápasom sme ukončili blok zápasov s mužstvami 3. ligy západ, ktorej úroveň je veľmi dobrá. Odohrali sme veľmi dobré zápasy, ktoré pre našich mladých chlapcov sú veľmi dobrou prípravou na jarnú časť sezóny. 

 

V sobotu 26.2. o 17.00 nás na v Žiari nad Hronom čaká derby zápas s  FK Sitno Banská Štiavnica.

 

Pozývame priaznivcov nášho mužstva na zápas s kvalitným súperom, ktorý je prvý v 4. lige juh.