Dňa18.1.2019 – začala príprava mužstva dospelých a bol odohraný prvý PFZ …

          V piatok 18.-eho januára 2019 začala na futbalovom  štadióne zimná príprava pozvaného kádra mužstva . Hráči boli pozvaní a hlásili sa svojmu trénerovi p.Ladislavovi Ehnovi – tak z predošlého hrajúceho kádra mužstva , ako aj noví hráči – získavaní a pozvaní na zimnú prípravu v našom klube – mužstve dospelých , hrajúceho v IV.lige skupine JUH futbalových súťaží SsFZ BB .Zahájená bola tréningová  zimná časť činnosti – prevádzaná na futbalovom štadióne v Novej Bani 3 až 4 krát týždenne . Zimná príprava je doplňovaná v rámci víkendu prípravnými futbalovými zápasmi na umelej tráve štadióna v Žiari nad Hronom – v prvej časti zápasmi sú súpermi ako sú FK Starý Tekov , FK Podlužany atď. , kde sa predstavuje v rámci hry celý káder hráčov svojimi výkonmi tak trénerovi ako aj vedeniu mužstva a klubu . Súbežne budú prevedené rokovania s hráčmi o ich ďalšom účinkovaní a podmienkach v našom klube pre jarnú časť súťaže .

       Z hľadiska tvorby nového hráčskeho kádra mužstva dospelých sa vrátil náš brankár Peter Foťko , ako aj bratia Lenardovci , ktorí u nás vyrastali aj účinkovali v minulosti .  

      Predstavili sa po prvý raz noví dvaja hráči – Ďurčík z futbalového klubu v Podbrezovej  a zo zahraničia – druholigového FC Znojmo sa dobre uviedol nigérijský futbalista – /svojim celým menom *Pentecost Ikedinachi Obiechina/, * v ďalšom ho budeme volať len *Pentecost . 

     Prvý prípravný zápas bol odohraný na UT v ZH dňa 27.1.2019 s mužstvom FK Starý Tekov , v ktorom po dobrom výkone mužstva počas celých 90 minút zápasu , zvíťazilo konečným výsledkom 1:0 , keď gól strelil za naše mužstvo z pokutového kopu náš kapitán mužstva Martin Lenard.

       Do zápasu počas dvoch polčasov nastúpili pod vedením trénera p.Ladislava Ehna všetci prítomní hráči v nasledovnej zostave :

- brankári 1.polčas chytal – Foťko , 2.polčas – Zarjič

- obrancovia – Martin Lenard, Pánik Adrián, Čakloš , Vozár

- záložná formácia – Dobrík , Pentecost, Ďurčík, Konečný

- útočníci – Pacalaj Marek a Lenard Braňo

- striedajúci hráči – Janšík, Brodziansky,Pacalaj Patrik, Vlčko a Pánik Tadeáš z dorastu